Reisverslag deel 6: Bezoek aan de heilige bron Pura Tirta Empul.

vakantie-bali.com logo

Heilige bron Tirtha Empul Tampaksiring.

We rijden langzaam weer over en andere weg terug naar Ubud, maar onderweg stoppen we nog even bij een belangrijke tempel met heilige bron.

Pura Tirtha Empul Heilige bron Tirtha Empul in Tampaksiring

Pura Tirtha Empul betekend Tempel Heilige Bron. Deze tempel heeft dan ook een vijver waar je het heldere water ook letterlijk omhoog ziet stromen.
Er wordt door dit water purificatie van geest en lichaam geboden, en mensen staan dan ook in rijen te wachten om het hoofd onder te dompelen in de stralen water die uit de spuitmonden komen.

Deze belangrijke heilige bron tempel wordt bezocht door vrijwel elke hindoeïstische Balinees. Ook onze chauffeur Made was er al enkele malen geweest met zijn familie.

We trekken allemaal een sarong aan om in de tempel te gaan. Dit kledingvoorschrift is in vrijwel elke Balinese tempel van toepassing. Het is een onderdeel van het tonen van respect voor de heiligheid van de tempels.

De bron van Tirtha Empul De bron van Tirtha Empul

In een ander bassin hebben we ook nog honderden koikarpers gevoerd die krioelend op en over elkaar een beetje visvoer proberen te krijgen.

Koikarpers voeren bij Pura Tirtha Empul tempel. Made, onze goedlachse chauffeur, heeft visvoer voor ons gekocht en help bij het maken van foto's.

Als je iemand bij je hebt die er al eens vaker is geweest, heb je allerlei kleine voordeeltjes die andere niet hebben. Behalve dat hij helpt met alle entrees, heeft ie ook insider tips:

Zo heeft Made hier voor ons wat visvoer voor de tientallen koikarpers gekocht. Ook heeft hij ons meerdere malen geholpen bij het maken van foto's.

Vlak naast de Tempel op een hoge grasgroene heuvel staat een grote woning waar belangrijke mensen verblijven. Ook Soekarno verbleef hier een paar maal.

Tip: De balinese tempels zijn prachtig en je zal er vast meer gaan bezoeken. Koop je aan het begin van je vakantie een eigen sarong, hoef je geen sarong te lenen of (vaak) huren. Zo heb je ook nog eens een mooi typisch Balinees cadeau!

vakantie-bali.com logo

Uit eten bij Ibu Rai.

De prachtige toegangspoort bij Ibu Rai. Het luxe restaurant Ibu Rai vonden we prachtig! Naast de ingang, deze tempel togangspoort.

Na een prachtige dag met vele hoogtepunten gaan we uit eten bij het Ibu Rai restaurant dat geweldige Indonesische specialiteiten serveert. Ibu rai vinden we zo goed, dat we er later nog eens terug zullen gaan.
Zowel het restaurant als de toegangspoort aan de zijkant zien er prachtig uit. en dat geld ook voor de prachtige kunstwerkjes die ze op het bord voor je klaarmaken. Dan is het ook nog eens relaxed. Er wordt rustige live muziek gespeeld, en er zit soms iemand schilderijen te schilderen.

vakantie-bali.com logo

Gerenommeerde reisaanbieders voor Bali.

Aanbieders van zonvakanties naar Bali inclusief accommodatie & vlucht:

Rondreis vakantie aanbieders naar Bali:

Amadea Resort & Villas

Knus en gezellig resort midden in het bruisende Seminyak met hoge beoordeling (9.2). Elke week organiseren ze een BBQ. Ook wordt er als evenement een groot scherm aan de bomen vastgebonden voor een bioscoop avondje. Geweldig om vanuit je ligstoel aan het zwembad met zijn allen een filmpje te kijken! 🎥

vakantie-bali.com logo

Actief in Bali

Bali is ideaal om een dagtrip te maken vanuit je resort, het heeft een oppervlakte van 5.760 km², is 144 km lang en 78 km breed. Vanuit Ubud, dat in het centrum van Bali ligt, rij je in ruim
2 uur naar de noordpunt.
3:30 uur naar het westen.
3:00 naar het oosten.
En 1:30 uur zuiden.

 • Dag pas voor de Waterbom Bali . Tickets met heen en weer transfer vanaf €65,- met Viator.

 • Wildwater expeditie met lunch op de Telaga rivier. Tickets vanaf € 35.83 p.p. met Getyourguide.

 • Bezoek de topattracties van oost Bali: Ujung waterpaleis, de Hemelpoort van Lempuyang tempel, en de water tuinen van Tirta Gangga. Privétour via Vanaf €60,74 bij Viator.

 • Maak een tour naar de prachtige rotskust van Nusa Penida, in het zuiden van Bali.

 • Aapjes kijken in het Ubud Monkey Forest. Tickets vanaf € 16,51 p.p. met Getyourguide.

 • Bekijk de mooiste watervallen van Bali.

vakantie-bali.com logo

Alles wat je moet weten voor een reis naar Bali.

Praktische zaken in Indonesië en Bali.

 • In Bali is het in onze zomer +6 en in onze winter +7 later. Nu is het: donderdag 20 juni 13:36 uur in Bali.

 • Kraanwater kan je beter niet drinken. Koop een flesje water.

 • Niks vergeten? Check het met de Inpaklijst en checklist.

 • Alarmnummers Bali:


  Politie 110
  Ambulance 118
  Brandweer 113
  Redding 111

Meer praktische informatie over Bali zoals bijvoorbeeld over: esim, sim kaart of wifi, inentingen, stekkers en meer.