Alle veelgestelde vragen over Bali.

Wat is de beste vakantieperiode voor Bali?

Het antwoord hierop is eigenlijk 2-ledig:
 1. We kunnen vooral kijken naar de neerslag daar de temperatuur eigenlijk altijd constant is.
 2. Een 2e interessante reden voor je vakantieperiode is het oogstseizoen van rijst.

Behalve de warmte opzoeken, willen de meeste mensen toch graag droog blijven. Je kan daarom het beste april tot november gaan. Het weer is dan het gunstigst. Het regenseizoen is vanaf november tot en met maart. Het kan dan regelmatig hard, maar gelukkig niet langdurig regenen.

Rijst groeit snel, en 2 maal per jaar wordt er geoogst. Vlak voor de oogst zijn de rijstterrassen mooi groen. Dat wil zeggen april/mei en oktober/november.

Rijstterrassen in mei. De rijstterrassen van Tegallalang zijn begin mei prachtig groen.

Is Bali een veilige vakantiebestemming?

Bali is als reiziger zeer veilig te noemen. Zelfs de ongeorganiseerde reizen met alleen vrouwen kunnen hier prima. De bewoners van Bali zijn zeer tolerant ten opzichte van elkaar en toeristen. Een verklaring is waarschijnlijk, dat ze een zeer sociaal en gestructureerd geloof hebben waarbij elkaar helpen centraal staat.

In het verkeer is het op sommige plaatsen en tijden chaotischer. Dit is wellicht minder veilig als we hier gewend zijn.

Kan ik als LHBTI+ persoon op vakantie in Bali?

Acceptatie van LHBTI+ personen is 2-ledig op Bali.

Volgens de Indonesische wetgeving is homoseksualiteit legaal. In tegenstelling tot de rest van Indonesië zijn de meeste bewoners van Bali tolerant te noemen. In het toeristische Seminyak is een straat met enkele bars en disco's waar je als LHBTI+ mag laten zien wie je werkelijk bent. 🏳️‍🌈

En toch zijn er ook mensen die er niet van gediend zijn. Zo is ongeveer 10 % van de bewoners van Bali gematigd islamitisch. Op islamitische feestdagen en afgelegen gebieden van Bali zal je daarom een zekere gevoeligheid moeten handhaven.

N.b. Indonesië kent het grootste aantal Moslims ter wereld en is intoleranter als Bali ten opzichte van LHBTI+. Er is zelfs een autonoom Indonesisch gebied (Atjeh, op west Sumatra) met een eigen islamitische wet. Hier zijn relaties tussen hetzelfde geslacht bij wet verboden.

Is seks en seksualiteit normaal op Bali?

Koppels van verschillende rassen zijn geen probleem en komen veel voor op Bali.

Prostitutie is verboden, maar wordt getolereerd.

Er is de laatste jaren een steeds strengere handhaving tegen pedofilie.

N.B. Een Indonesische wet is recentelijk goedgekeurd, die het samenwonen voor ongehuwden en buitenechtelijke seksuele relaties illegaal maken. Niet zozeer als toerist van toepassing, want er zal aangifte moeten worden gedaan door de echtgenoot, het kind of de ouder.

Moet ik inentingen nemen als ik naar Bali ga?

Hoewel gele koorts niet voorkomt in Bali, wil men het risico op introductie minimaliseren en is een vaccinatie vereist als je kort geleden in een aantal landen in Afrika en zuid-Amerika bent geweest. Haal de inenting tenminste tien dagen voor vertrek.

Inentingen zijn altijd persoonsgebonden. Zo wordt gekeken welke inentingen je al had, en sinds wanneer. Ook kunnen persoonlijke medische situaties als lichamelijke aandoeningen en gebruikte medicatie, sturing geven aan het wel of niet adviseren van een inenting of kuur.

Check samen met een medisch specialist bij bijvoorbeeld vaccinatiesopreis.nl of je nog inentingen nodig hebt voor je reis.

Zijn er Corona regels op Bali?

Vanaf 9 juni 2023 zijn alle corona reis voorwaarden in Indonesië opgeheven.

Is vakantie naar Bali leuk voor je kinderen?

Kinderen die van actieve vakanties houden en te geintereseerd zijn in andere culturen zullen een rondreis door Bali zeer kunnen waarderen.

Ook de witte stranden en zonnig weer zullen veel kinderen aanstaan. Omdat er zoveel mooie zwembaden bij de meeste resorts zijn zal je ook hier je kind blij mee maken.

Moet ik fooi geven op Bali?

Het is niet verplicht, maar wel gebruikelijk fooien te geven. Door de lage lonen wordt fooi enorm gewaardeerd. De eerste paar dagen is het even wennen aan alle nullen op de biljetten. Bekijk daarom ook de tabel met fooiensuggesties.

Is Bali duur?

Bali is ronduit goedkoop te noemen. Met name daar waar personeel voor nodig is, vallen de prijzen mee.

Tijdens onze reis, hebben we bijvoorbeeld een massage van 1 uur gehad voor 100.000 IDR ofwel: € 6,-! Ook onze chauffeur rekende ook 100.000 IDR per uur (minimaal 6 uur prijs). Ofwel +/- 45,- € per dag incl. benzine.

Chauffeur met auto Onze privéchauffeur Made met ruime 5 persoons auto & benzine, 100.000 IDR per uur als je 6+ uur huurt.

Hoe kan ik het beste rondreizen op Bali?

Taxi of auto met chauffeur.

Mede omdat de prijzen meevallen, vonden wij het zeer prettig een auto met privéchauffeur te huren. De andere voordelen zijn:

✔️ Het is veiliger in het soms chaotische verkeer. ✔️ De koffers gaan gemakkelijk mee. ✔️ We hebben vele bezoektips van hem gekregen. ✔️ Hij zorgt voor de entree tickets. ✔️ Hij gaat mee en helpt met fotos's maken. ✔️ Koffers en rugzakjes worden gedragen. ✔️ Flesje water staan klaar in de auto. ✔️ Een oplader met USB kabel voor je telefoon heeft ie in de auto.

Rij je een enkele rit of 1 dag, kan je een uiteraard beter een taxi bestellen.

Tip: Wil je ook een rondreis maken met privéchauffeur? Laat even een bericht achter voor ons, en we sturen je contact gegevens van onze geweldige chauffeur Made. Hij was elke dag op tijd, erg behulpzaam heeft een prima auto. Of regel het zelf online via: Get Your Guide .

Auto huren in Bali.

Je kan ook alleen een auto huren in Bali. Let wel op dat je een internationaal rijbewijs bij de ANWB ophaalt en meeneemt naar Bali. Net als in Nederland en België is in een WA-autoverzekering verplicht, ook voor een huurauto. Let erop dat deze bij het huurpakket is inbegrepen. Tip: Rij links en ga ook op de rotonde links rondom!

Scooter huren in Bali

Scooters kan je vrijwel overal huren in Bali met internationaal rijbewijs. Ze zijn vaak + 50cc, wat wettelijk betekend dat je je motorrijbewijs moet hebben. Je neemt op een scooter meer risico als in Nederland en België, het verkeer krioelt gewoon wat meer rondom de spits en grote plaatsen. Bali heeft een groeiend aantal scooters en er rijden nu meer dan 3 miljoen rond.

Een scooter huren kost 70.000 - 140.000 IDR (€ 4 - 8) per dag en is dus goedkoop. Gebeurt er iets met je scooter, zijn de kosten voor jouw rekening wat op kan lopen tot 5.000.000 IDR (€ 300). Tip: Rij links en ga ook op de rotonde links rondom!

Fietsen huren in Bali.

Om een fiets te huren op de openbare weg leek ons geen goed idee, de afstanden waren voor ons te ver, verder vonden we het te gevaarlijk en was het gewoonweg te warm.

Fiets huren We hebben een fiets gehuurd en een fietstocht door de Jatiluwih rijst terrassen gemaakt.

De fietstocht die we maakten door de Jatiluwih rijstterrassen was een uitzondering en juist een geweldig idee! Op dit verharde wandel-/ fietspad was het relaxed fietsen en hadden we prachtige vergezichten! Een gelukje was de bewolking die dag, zodat we in de schaduw konden blijven fietsen.

Zijn er aardbevingen op Bali?

Bali ligt dicht bij de randen van 3 tektonische platen die in verschillende richtingen schuiven. Regelmatig komen er schokjes voor op het eiland, maar gelukkig zelden met ernstige gevolgen.

Aardbeving rapport. Aardbeving rapport van 23 mei.

Tijdens onze reis, hebben we in de nacht een schok van 4.4 op de schaal van Richter gehad. Mijn zussen hebben de schok niet gevoeld en sliepen door. Ikzelf ben er wel wakker van geworden en ben even opgestaan.

vakantie-bali.com logo

Gerenommeerde reisaanbieders voor Bali.

Aanbieders van zonvakanties naar Bali inclusief accommodatie & vlucht:

Rondreis vakantie aanbieders naar Bali:

Amadea Resort & Villas

Knus en gezellig resort midden in het bruisende Seminyak met hoge beoordeling (9.2). Elke week organiseren ze een BBQ. Ook wordt er als evenement een groot scherm aan de bomen vastgebonden voor een bioscoop avondje. Geweldig om vanuit je ligstoel aan het zwembad met zijn allen een filmpje te kijken! 🎥

Padma Resort Ubud

Het prachtig gesitueerde Padma Resort ligt even ten noorden van Ubud. Met een mooi uitzicht over een groene vallei. Het personeel geeft je hier een dankbaar en blij gevoel! 🙏

Ubud Village Hotel

Vanuit dit hotel waren we gelijk in het gezellige centrum van Ubud. Toch heeft het een rustige ligging.

vakantie-bali.com logo

Actief in Bali

Bali is ideaal om een dagtrip te maken vanuit je resort, het heeft een oppervlakte van 5.760 km², is 144 km lang en 78 km breed. Vanuit Ubud, dat in het centrum van Bali ligt, rij je in ruim
2 uur naar de noordpunt.
3:30 uur naar het westen.
3:00 naar het oosten.
En 1:30 uur zuiden.

 • Dag pas voor de Waterbom Bali . Tickets inclusief accommodatie transfer vanaf €55,69 met Viator.

 • Wildwater expeditie met lunch op de Telaga rivier. Tickets vanaf € 35.83 p.p. met Getyourguide.

 • Bezoek de topattracties van oost Bali: Ujung waterpaleis, de Hemelpoort van Lempuyang tempel, en de water tuinen van Tirta Gangga. Privétour via Vanaf €60,74 bij Viator.

 • Maak een tour naar de prachtige rotskust van Nusa Penida, in het zuiden van Bali.

 • Aapjes kijken in het Ubud Monkey Forest. Tickets vanaf € 16,51 p.p. met Getyourguide.

 • Bekijk de mooiste watervallen van Bali.

vakantie-bali.com logo

Tempels bezoeken

Bali kent een grote hoeveelheid aan tempels.

 • Pura Besakih (grootste tempel)

 • Pura Ulun Danu Bratan

 • Pura Luhur Ulu Watu

 • Doden tempel pura Dalem.

 • Pura Ulun Danu Batur

Bij veel tempels brengt men regelmatig offers en voert men andere rituelen uit.

vakantie-bali.com logo

Alles wat je moet weten voor een reis naar Bali.

Praktische zaken in Indonesië en Bali.

 • Tijdverschil: In Bali is het nu zaterdag 18 mei 2024 11:55 uur.

 • Kraanwater kunt u beter niet drinken. Koop een flesje water.

 • Inpaklijst en checklist

 • Alarmnummers Bali:


  Politie 110
  Ambulance 118
  Brandweer 113
  Redding 111

Alle praktische informatie over je reis naar Bali.

Praktische reisinformatie