Praktische reisinformatie Bali

Communicatie in Bali: Wifi, Mobiele data, Internet, telefoneren en sms.

Kan ik makkelijk gratis internetten in Bali?

Wifi is in vrijwel elk hotel beschikbaar, en meestal gratis. Verder is het ook nog van een redelijke- tot goede kwaliteit. Ook in restaurants bieden ze vaak wifi gratis aan, al moet je soms zelf even het wachtwoord vragen.

In vrijwel geheel Bali is er dekking van het 4g en in het zuiden inmiddels ook het 5g netwerk.

Kan ik altijd online zijn in Bali?

 • Een e-Sim is snel, goedkoop en makkelijk online geregeld. Er zijn vele opties, maar als voorbeeld is er een 14-daags e-Sim abonnement, met 500 MB data per dag, voor € 12,-. Deze e-Sim's zijn beschikbaar voor veel recente telefoons van o.a. Apple, Samsung en Huawei. Je kan een e-Sim makkelijk zelf online regelen via Get Your Guide.
 • Telkomsel sim kaartjes op het vliegveld kopen.
 • Simkaartjes kan je op het vliegveld kopen, de prijzen lopen wel sterk uiteen en het kan wat druk zijn aan de balie. Ook vallen niet alle aankomsttijden binnen de openingstijden van de aanbieders. Telkomsel biedt de sim-kaartjes "Telkomsel PraBayar" of "Telkomsel Tourist Card" aan. De 18 GB Data variant heb je voor 250.000 Indonesische Roepia (IDR), ongeveer € 15,-.
 • Een databundel bestellen via je huidige aanbieder is veruit de duurste optie en weinig flexibel. Je kan dit op hun site vaak zelf regelen, en kost bij bijvoorbeeld Youfone €22,50.- voor 2 GB (wat voor mij te weinig zou zijn geweest).

Tip: Zet je mobiele data volledig uit, of in ieder geval roaming uit, zodra je het vliegtuig naar Bali instapt. Dit voorkomt veel data verbruik en kosten.

Bellen en sms'en in Bali.

Wil je bellen of sms'en, gebruik dan het beste de optie via apps als Whatsapp, Telegram of Signal tijdens je Wifi connectie. Raadpleeg vooraf je telefoonaanbieder, als je (extra) belminuten of sms-berichten wil hebben in Indonesië.

Moet ik inentingen nemen als ik naar Bali ga?

Hoewel gele koorts niet voorkomt in Bali, wil men het risico op introductie minimaliseren en is een vaccinatie vereist als je kort geleden in een aantal landen in Afrika en zuid-Amerika bent geweest. Haal de inenting tenminste tien dagen voor vertrek.

Inentingen zijn persoonsgebonden. Zo wordt gekeken welke inentingen je al had, en sinds wanneer. Ook kunnen persoonlijke medische situaties als lichamelijke aandoeningen en gebruikte medicatie, sturing geven aan het wel of niet adviseren van een inenting of kuur.

Ikzelf heb samen met mijn adviseur gekozen een bescherming tegen buiktyfus te nemen omdat we veel onderweg gegeten hebben.

Scooter met soep verkoop Heerlijke Bakso Ajam soep (soep met kippenballetjes) gegeten. Gekocht langs de weg van een scooter. Fijn om te weten dat ik dit na inenting zonder zorgen kan eten.

Check samen met een medisch specialist bij bijvoorbeeld vaccinatiesopreis.nl of je nog inentingen nodig hebt voor je reis.

vakantie-bali.com logo

Wat is het tijdsverschil met Bali en Indonesie?

Indonesië kent 3 tijdzones. Dus ga je eiland hoppen of een individuele rondreis maken, zal je in Indonesië soms je horloge moeten verzetten. Zo is het grote buureiland Java, dat maar 2 km westelijk naast Bali ligt, 1 uur vroeger als Bali.

 • Sumatra en Java hebben "West Indonesia Time" zone en hebben daarmee GMT+7:00
 • Bali en Lombok hebben de "Central Indonesia Time" zone en heeft daarmee GMT+8:00.
 • Het oosten van Indonesië kent de "East Indonesia Time" zone en heeft daarmee GMT+9:00.

Tijdsverschil Bali wintertijd en zomertijd

Omdat Bali dicht bij de evenaar ligt, wordt er geen winter of zomertijd toegepast. Het tijdverschil verschuift dus 1 uur als we in Nederland en België de klokken verzetten.

 • In Bali is het tijdens de onze zomertijd 6 uur later als in Nederland en België.
 • In Bali is het tijdens de onze wintertijd 7 uur later als in Nederland en België.

De huidige tijd in Bali is?

Tijd in Bali:

12:38:53
donderdag 20 juni 2024

Tijd in Nederland:

06:38:53
donderdag 20 juni 2024

Heb ik een reisstekker nodig in Bali?

De stekkers in Bali zijn dezelfde als in België en Nederland. Zo is ook het voltage (230 V) en de frequentie van 50Hz gelijk aan die van ons. Het meenemen van reisstekkers is dus niet nodig.

In het grootse deel van Indonesië en ook Bali worden stopcontact en stekker type C en F gebruikt. Type E stopcontact worden soms in België gebruikt.

Stopcontact en stekker type C, F en E te gebruiken in Bali.

Stopcontact en stekker type C Stopcontact en stekker type C. Je kan op dit stopcontact ook Type E en type F stekkers gebruiken.

Stopcontact en stekker type F Stopcontact F en stekker type F/ E. Stekker type C past ook in dit stopcontact.

Stopcontact en stekker type E Stopcontact type E met pin is soms in gebruik in België. De stekkers die hierin gaan, kan je ook gebruiken in Bali.

Tip: Een verleng stekkerdoos met een aantal USB-aansluitingen is zeker aan te raden om mee te nemen. Met name in de wat oudere hotels en zijn vaak niet heel veel wandcontact dozen.

vakantie-bali.com logo

Gerenommeerde reisaanbieders voor Bali.

Aanbieders van zonvakanties naar Bali inclusief accommodatie & vlucht:

Rondreis vakantie aanbieders naar Bali:

Padma Resort Ubud

Het prachtig gesitueerde Padma Resort ligt even ten noorden van Ubud. Met een mooi uitzicht over een groene vallei. Het personeel geeft je hier een dankbaar en blij gevoel! 🙏

Amadea Resort & Villas

Knus en gezellig resort midden in het bruisende Seminyak met hoge beoordeling (9.2). Elke week organiseren ze een BBQ. Ook wordt er als evenement een groot scherm aan de bomen vastgebonden voor een bioscoop avondje. Geweldig om vanuit je ligstoel aan het zwembad met zijn allen een filmpje te kijken! 🎥

vakantie-bali.com logo

Actief in Bali

Bali is ideaal om een dagtrip te maken vanuit je resort, het heeft een oppervlakte van 5.760 km², is 144 km lang en 78 km breed. Vanuit Ubud, dat in het centrum van Bali ligt, rij je in ruim
2 uur naar de noordpunt.
3:30 uur naar het westen.
3:00 naar het oosten.
En 1:30 uur zuiden.

vakantie-bali.com logo

Alles wat je moet weten voor een reis naar Bali.

Praktische zaken in Indonesië en Bali.

 • In Bali is het in onze zomer +6 en in onze winter +7 later. Nu is het: donderdag 20 juni 12:38 uur in Bali.

 • Kraanwater kan je beter niet drinken. Koop een flesje water.

 • Niks vergeten? Check het met de Inpaklijst en checklist.

 • Alarmnummers Bali:


  Politie 110
  Ambulance 118
  Brandweer 113
  Redding 111

Meer praktische informatie over Bali zoals bijvoorbeeld over: esim, sim kaart of wifi, inentingen, stekkers en meer.