Het volledige overzicht van alle prachtige bergen en groene calderas op Bali.

vakantie-bali.com logo

De mooiste bergen, vulkanische kraters en idyllische bergmeren van Bali.

Bergen zijn er veel op Bali. Terwijl in het westen van Bali grote delen er als een ruig Teletubbie landschap uitzien, prijkt in het oosten de hoogste berg Agung. Ook zijn er verschillende kraterranden van Bali waar je zo in de weelderig groene calderas kijkt. Een bezoek aan een van deze vele uitzichtpunten mag je eigenlijk niet missen op je vakantie.

Tekening geologisch Bali Bali is door miljoenen jaren vulkanische activiteiten gevormd tot een wasbord aan verticaal lopende bergruggen.

Hier het bucket-list ABC-tje: De 3 meest imposante gebergtes op Bali.

 1. Agung berg: Als enige berg boven de 3km en ook de heiligste berg voor de Hindoeïstische Balinezen. De berg is vanaf geheel oost-Bali te zien. Het heeft een adembenemend uitzicht. Beklimmen kan, maar de zware en uitdagende zonopkomst beklimming naar de top start al om 12:00uur 's nachts.
 2. Batur berg en caldera: Een bergtop van 1.717 m, met actieve vulkaan die midden in de caldera staat. Het heeft een groot kratermeer, en is een populaire trekking bestemming. Of je nu met je gids om 4:00 in de nacht de adembenemende top gaat beklimmen, of alleen 's middags even gaat lunchen op de calderarand: je wordt altijd getrakteerd op een spectaculair uitzicht. Het grote meer is een populaire plek voor verschillende watersporten.
 3. Catur Berg: Met 2096 meter ligt deze slapende vulkaan aan de rand van de Bratan caldera. De rand is overigens niet geheel rond, en is aan de zuidelijk kant bezaaid met "nieuw" gevormde bergen als Lesung (1865 m), Sanghyang (2093 m), en Pohen (2064 m). Deze groene caldera is tevens de achtergrond van de populaire water tempel Pura Ulun Danu Beratan

Tip: Er worden in de relatief koele calderas en hun meren vele activiteiten aangeboden. Wandel- en mountainbike tochten, 4x4 ritten en vele andere "ter land, ter zee en in de lucht" activiteiten kan je hier boeken.

vakantie-bali.com logo

De heilige berg Agung

Als de hoogste en heiligste berg van Bali, bied de berg Agung adembenemend uitzichten. Zowel kijkend vanaf de top als naar de berg toe is het een imposant gezicht.

Spirituele betekenis: De berg is een heilige plaats voor de Balinese bevolking en speelt een belangrijke rol in de lokale religie. In het Balinees Hindoeïsme wordt ᬕᬸᬦᬸᬂ​ᬅᬕᬸᬂ (Gunung Agung - Verheven Berg in het Balinees) omschreven als de centrale as van het universum. Veel ceremonies en religieuze festiviteiten worden gehouden in de nabijheid, of staan in het teken van de berg.

Angung berg De Gunung Angung. Gezien vanaf de tempel van Penataran Agung Lempuyang.

Vulkanische activiteit: Agung is een actieve vulkaan en heeft in het verleden verschillende uitbarstingen meegemaakt. De meest recente grote uitbarsting vond plaats in 1963-1964. Sindsdien heeft de stratovulkaan nog periodes van geologische activiteit gekend, waaronder kleinere uitbarstingen in 2017 - 2019.

Trektochten maken: Een nachtelijke beklimming van de berg met zaklamp, terwijl de lucht langzaam lichter wordt om adembenemende uitzichten over Bali te schijnen. Na ongeveer 12 uur ben je terug, een uitdaging dus, die een goede conditie en begeleiding van ervaren gids vereist. Juiste kledij en recente informatie over het weer en de vulkaanactiviteit is een must.

vakantie-bali.com logo

Batur en Batur caldera

Locatie en Hoogte: De top van de berg Batur bereikt een hoogte van ongeveer 1.717 meter boven zeeniveau. Batur is een indrukwekkende en populaire bestemming voor toeristen en wandelaars. De berg Batur is gelegen in het noordoosten van Bali, ongeveer 50 kilometer ten noorden van de stad Denpasar.

Actieve vulkaan: Batur is een actieve vulkaan en heeft in de afgelopen eeuwen verschillende uitbarstingen gehad. De meest recente uitbarsting vond plaats in 2000, waarbij lava uit de krater stroomde. Dit pikzwarte lavaveld is nu bijna 7,4 km² in oppervlakte.

Batur caldera: De berg Batur ligt midden in de Batur caldera, een enorme dubbele caldera (ingestorte krater in een grotere ingestorte krater). He heeft een diameter van gemiddeld 13,8 km, en heeft een oppervlakte van 102 km². Het is de grootste caldera in Bali, en biedt een adembenemend en afwisselend groen landschap met het zwarte lavaveld in het zuidwesten, en het Batur-meer in het oosten.

Batur berg De Batur caldera is de grootste krater van Bali, het wisselt hier af met de kleuren van zwarte lavasteen, groene vegetatie en een blauw meer.

Batur meer: Het meer van Batur, lokaal bekend als Danau Batur, is het grootste meer op Bali.

Zonsopgang trektochten en activiteiten: Er zijn vele activiteiten in deze caldera. Zo is het beklimmen van de vulkaan of kraterrand tijdens de vroege ochtenduren om de zonsopgang prachtig. Overigens is het niet aan te raden, de wandeltochten 's middags te doen: Behalve de volle zon en een hogere temperatuur, is de kans op bewolking vele malen groter! Andere betaalde activiteiten zijn o.a.:

 • Relaxen in een spa met warmwaterbron
 • Individueel, of met groep hiken naar de top van Batur (7 uur)
 • Individuele- of groepshike naar Batur calderarand (3 uur)
 • Of in combinatie met een (sunrise) jeep tocht
 • Volkswagen jeep tochten
 • Verschillende kano, waterscooter en speedboot activiteiten op het meer.

vakantie-bali.com logo

Catur en de Bratan caldera.

Alle bergen in de Caldera van Bratan zijn slapende vulkanen en staan dus niet in de wereldwijde lijst van 1300 actieve vulkanen.

Meren in de Bratan caldera: Er liggen 3 meren in de groene caldera, te weten: Danau Tamblingan, Danau Buyan en Danau Beratan.

 • Danau Beratan is het meest populair. Hier ligt de populaire Ulun Danu Batur tempel.
 • Danau Buyan, het grootste meer omgeven met prachtig regenwoud.
 • Danau Tamblingan rustig, groen en idyllisch.

Catur of Bratan Caldera De Bratan caldera, met de meren Buyan en Tamblingan.

Tempels in de Bratan caldera: Zoals in heel Bali, staat het ook in deze caldera vol met tempels. Het is de thuisbasis van de fotogenieke Pura Ulun Danu Batur, een van de meest populairste tempels op Bali. Veel minder bekend is het pareltje Pura Ulun Danu Tamblingan, dat direct aan het rustieke Tamblingan meer ligt.

Pura Ulun Danu Tamblingan In de Bratan caldera, direct aan het stille Tamblingan meer ligt de Ulun Danu Tamblingan tempel.

Tip:Heb je een uurtje over, vraag aan de mensen daar of je even een kano kan huren. Voor een paar € fooi, roeien ze zelfs voor je. Wij hadden het hele Tamblingan meer voor ons alleen!

Bergen in de Bratan caldera:

 • Gunung Catur, aan de rand van de caldera, en het hoogste overblijfsel van de originele berg van waaruit de caldera ontstaan is.
 • Gunung Tapak (1909 m) ligt in het centrum van de caldera omgeven door regenwoud.
 • Gunung Lesung (1865 m) heeft een prachtige ronde krater die in het midden 200 meter lager ligt. De Gunung lesung hiking trail van 10 km met 740 hoogte meters, maakt een bijna perfecte cirkel van 2 km omtrek over de rand.

Kuta Bali Dynasty Resort

Kuta Bali Dynasty Resort

Kuta Bali Dynasty Resort

Kuta Bali Dynasty Resort

Kuta Bali Dynasty Resort

Kuta Bali Dynasty Resort

Heerlijk resort waar je met kinderen ook zeer goed terecht kan. 3 zwembaden en een uitgebreidde welnesscentrum met gym. Er heerst een relaxte sfeer op het resort, en het Waterbom pretpark ligt vlakbij.

vakantie-bali.com logo

Gerenommeerde reisaanbieders voor Bali.

Aanbieders van zonvakanties naar Bali inclusief accommodatie & vlucht:

Rondreis vakantie aanbieders naar Bali:

Amadea Resort & Villas

Knus en gezellig resort midden in het bruisende Seminyak met hoge beoordeling (9.2). Elke week organiseren ze een BBQ. Ook wordt er als evenement een groot scherm aan de bomen vastgebonden voor een bioscoop avondje. Geweldig om vanuit je ligstoel aan het zwembad met zijn allen een filmpje te kijken! 🎥

vakantie-bali.com logo

Actief in Bali

Bali is ideaal om een dagtrip te maken vanuit je resort, het heeft een oppervlakte van 5.760 km², is 144 km lang en 78 km breed. Vanuit Ubud, dat in het centrum van Bali ligt, rij je in ruim
2 uur naar de noordpunt.
3:30 uur naar het westen.
3:00 naar het oosten.
En 1:30 uur zuiden.

vakantie-bali.com logo

Tempels bezoeken

Bali kent een grote hoeveelheid aan tempels.

 • Pura Besakih (grootste tempel)

 • Pura Ulun Danu Bratan

 • Pura Luhur Ulu Watu

 • Doden tempel pura Dalem.

 • Pura Ulun Danu Batur

Bij veel tempels brengt men regelmatig offers en voert men andere rituelen uit.

vakantie-bali.com logo

Alles wat je moet weten voor een reis naar Bali.

Praktische zaken in Indonesië en Bali.

 • In Bali is het in onze zomer +6 en in onze winter +7 later. Nu is het: vrijdag 19 juli 07:44 uur in Bali.

 • Kraanwater kan je beter niet drinken. Koop een flesje water.

 • Niks vergeten? Check het met de Inpaklijst en checklist.

 • Alarmnummers Bali:


  Politie 110
  Ambulance 118
  Brandweer 113
  Redding 111

Meer praktische informatie over Bali zoals bijvoorbeeld over: esim, sim kaart of wifi, inentingen, stekkers en meer.