Reisverslag deel 3: Via Singapore en Denpasar rijden we naar Ubud.

vakantie-bali.com logo

Vakantie dag 1: Naar Schiphol en gogogo.

Van mijn voordeur in het mooie Drenthe, tot de kamerdeur van ons prachtige Ubud village hotel in het hart van het Balinese plaatsje Ubud, ben ik 27 uur onderweg. Ik maak deze vakantie samen met 2 zussen. Op Schiphol Plaza ontmoeten we elkaar en hebben even rustig tijd voor een kop koffie. Mijn oudste zus heeft de super dikke envelop met roepia’s om te verdelen. We kunnen in Bali pinnen maar we hebben liever gelijk al een voorraadje van een paar miljoen roepia. 😀

Ubud Village Hotel

Vanuit dit hotel waren we gelijk in het gezellige centrum van Ubud. Toch heeft het een rustige ligging.

vakantie-bali.com logo

Vliegveld Singapore Changi.

Stoel met veel opties Behalve de gameconsole, usb, oordoppen en een scherm met films e.d. krijg je ook nog een kussentje en een deken bij Singapore Airlines.

Tijdens het boeken van onze vlucht, hebben we voor Singapore Airlines gekozen. Nieuwe films, goed eten en drinken en een prettige service.

Van voldoende beenruimte tot prachtig geklede stewardessen en van 30kg koffer gewicht tot een eigen gameconsole. Alles is bij deze luchtvaartmaatschappij gewoon goed geregeld!
Ik vermoed dat de mensen in de eerste klas ook een massage krijgen tijdens de vlucht! 😀

Vliegveld Singapore Changi en (g)een bezoek aan de hoge regenkolk.

We hebben 1 overstap op onze vlucht. Deze is op het prachtige vliegveld Singapore Changi en duurt voor ons zo’n kleine 3 uur. Dit is helaas niet voldoende tijd om even de 40 meter hoge Regenkolk te bezoeken dat net buiten terminal 1 ligt (en achter de douane).

De 40 meter hoge Regenkolk in de Jewel op vliegveld Changi. De imposante 40 meter hoge Regenkolk in de Jewel op vliegveld Changi. Op de foto links naast de regenkolk, zie je de rails van de Skytrain.

Omdat we in terminal 2 overstappen, hadden we achteraf gezien, de rit van Skytrain station E naar station B op T3 kunnen nemen. Deze vertrekt om de 4 minuten duurt maar 5 minuten. Heen en weer is echt een aanrader als het niet te druk is. Je hebt dan een geweldig uitzicht op de Rain Vortex omdat dit skytrain traject dwars door de Jewel "vliegt". Terug is helaas ietwat teleurstellend, omdat de tegenoverliggende Skytrain er dan tussen staat. De Skytrain bestaat uit 3 wagons; 1 voor transit passagiers, en 2 voor bezoekers vanuit Singapore.

Behalve de Jewel met de regenkolk, zijn er nog een aantal bezienswaardigheden op het vliegveld. Plan je een overstap met 1 of meer overnachtingen in Singapore, zijn er ineens tientallen andere hoogtepunten te bezoeken.

vakantie-bali.com logo

Vakantie dag 2 Denpasar - Ubud

Na 2,5 uur vliegen, lopen we met onze koffers Denpasar airport alweer uit. Denpasar airport heeft een geweldige "Balinese" uitstraling in zijn architectuur.

Denpasar airport. Denpasar airport heeft een geweldige "Balinese" uitstraling in zijn architectuur.

Poeh het is warm, en we merken het verschil in temperatuur met Nederland nu pas. Onze guide staat al op ons te wachten in een grote menigte van taxichauffeurs met vele bordjes.

Pickup net buiten het Denpasar airport. Pickup buiten het Denpasar airport.

Henrie is gekleed in formele klederdracht van Bali, compleet met udeng en sarong. Behalve dat ie er fris en verzorgt uit ziet, is er nog een groot verschil met ons: Hij is wakker en fit, en is uitgebreid aan het praten over allerlei praktische zaken voor onze reis.

Dan neemt hij ons mee naar ons busje met chauffeur, waarmee we naar Ubud rijden. Voordat we instappen, eerst nog even vol in de zon, op het hete asfalt een groepsfoto maken. Tijdens de rit krijgen we van hem vele Balinese feiten, anekdotes en grapjes te horen.

Het is druk tijdens de spits bij Denpasar, vele kleine opstoppingen nabij een oprit of kruising. De verhouding auto’s/ scooters is ongeveer 1 op 10 en ze kronkelen als een soort van mieren colonne tussen de auto’s door. Na wat in eerste instantie een zooitje ongeregeld lijkt, ontdek ik na een aantal minuten wel wat “regels” en gezonde gebruiken die de verkeersveiligheid ten goede komen.

Scooters kronkelen langzaam aan ons voorbij, om ze even later weer in te halen. Scooters kronkelen langzaam aan ons voorbij, om ze even later weer in te halen.

We komen aan bij ons hotel en nemen een voorlopig afscheid van onze gids. Hij komt ons weer ophalen als we aan het einde van onze vakantie weer terug naar Denpasar vliegveld zullen gaan.

Ons eerste hotel ligt in het centrum van Ubud, dicht bij Monkeyforest. We besluiten te gaan wandelen en lopen voorbij wat winkels restaurantjes. De zon zakt alweer en we wennen wat aan de warmte die in het wat hoger gelegen Ubud gelukkig meevalt. Tijdens de wandeling merken we onze vermoeidheid, en besluiten dicht bij ons hotel in het Bumi Bali Restaurant te gaan dineren.

In het gezellige Bumi Bali restaurant kan je heerlijke eten! Ubud centrum heeft vele geweldige restaurants. In het Bumi Bali restaurant kan je heerlijke rijsttafel eten!

vakantie-bali.com logo

Gerenommeerde reisaanbieders voor Bali.

Aanbieders van zonvakanties naar Bali inclusief accommodatie & vlucht:

Rondreis vakantie aanbieders naar Bali:

vakantie-bali.com logo

Actief in Bali

Bali is ideaal om een dagtrip te maken vanuit je resort, het heeft een oppervlakte van 5.760 km², is 144 km lang en 78 km breed. Vanuit Ubud, dat in het centrum van Bali ligt, rij je in ruim
2 uur naar de noordpunt.
3:30 uur naar het westen.
3:00 naar het oosten.
En 1:30 uur zuiden.

Padma Resort Ubud

Het prachtig gesitueerde Padma Resort ligt even ten noorden van Ubud. Met een mooi uitzicht over een groene vallei. Het personeel geeft je hier een dankbaar en blij gevoel! 🙏

vakantie-bali.com logo

Tempels bezoeken

Bali kent een grote hoeveelheid aan tempels.

 • Pura Besakih (grootste tempel)

 • Pura Ulun Danu Bratan

 • Pura Luhur Ulu Watu

 • Doden tempel pura Dalem.

 • Pura Ulun Danu Batur

Bij veel tempels brengt men regelmatig offers en voert men andere rituelen uit.

vakantie-bali.com logo

Alles wat je moet weten voor een reis naar Bali.

Praktische zaken in Indonesië en Bali.

 • In Bali is het in onze zomer +6 en in onze winter +7 later. Nu is het: donderdag 20 juni 14:29 uur in Bali.

 • Kraanwater kan je beter niet drinken. Koop een flesje water.

 • Niks vergeten? Check het met de Inpaklijst en checklist.

 • Alarmnummers Bali:


  Politie 110
  Ambulance 118
  Brandweer 113
  Redding 111

Meer praktische informatie over Bali zoals bijvoorbeeld over: esim, sim kaart of wifi, inentingen, stekkers en meer.